Larpeiros
Larpeiros. Cap. 9: Quen ten un porquiño, ten lacón e ten touciño
No presente capítulo o verdadeiro protagonista será o porco, auténtico totem da gastronomía galega. Tomás Alonso acode a Beariz na provincia de Ourense, á explotación gandeira de Eduardo Pazos e Pepe Balboa onde crían porcos celtas, raza autóctona galega.
Mentres tanto, visita aos outros larpeiros, Martín Álvarez, cociñeiro e profesor de cociña en Ourense. Escribe, investiga sobre temas culinarios, presidindo ademais unha asociaión cultural "as ortigas". O destacado cociñeiro preparará "osobuco de porco" con outra receita moi orixinal: "puré de estrugas". Seguiremos a receita paso a paso.
Tomás Alonso, como é habitual, acode á praza de abastos para mercar os codillos.
Teremos a oportunidade de comprobar, como os porcos vietnamitas son uns excelentes animais de compaña; o mesmísimo Georges Cloony tivera un como mascota.