CRTVG

Buscar

Estache bo!

Tallaríns con ameixas e aceite de perexil

21/06/2021 19:50 h

Ingredientes:

Tallaríns 1/2 kg de ameixas 1/4 cunca de viño branco 1 cebola en brunoise 6 tomates cereixa 6 luras pequenas Perexil Maicena con auga fría 3 liscos de beicon Para o aceite de perexil: 1 manda de perexil 3 dentes de allo 1 chile Aove Sal e pementa

Elaboración:

Hoxe cociñamos uns tallaríns con ameixas e aceite de perexil. Abrimos as ameixas ao vapor, descunchamos e reservamos. Nunha tarteira rustrimos ben as luras e o touciño, reservamos, e no mesmo aceite rustrimos a cebola. Retiramos e salteamos os tomates cereixa. Cocemos os tallaríns en abundante auga con sal, e mentres cocen, no vaso batedor trituramos o perexil, os allos, o chile xunto co aceite de oliva. Salpementamos e gardamos nun biberón. Nun vaso batedor trituramos a cebola con media cunca de viño branco. Engadimos o aceite de perexil e rustrimos dous minutos máis. Voltamos á tarteira e incorporamos os ingredientes reservados. Empratamos e listo para comer…!!!

Hoxe, o noso reporteiro recadeiro Rafa Durán visitará en Arteixo, a Cristina, da empresa Verduras Chelín, que nos falará do produto estrela de hoxe: o perexil.

Atopar capítulo por: