Estache bo!
Pementos de arnoia recheos de Brandada
O noso reporteiro recadeiro Rafa Durán visitará en Cortegada, a Milucha, para recoller pementos de Arnoia. Este produto servirá para realizar a receita de hoxe, que fará o noso chef Xoanqui Ameixeiras cunha pequena axuda de Isabel, a súa veciña.
Ingredientes:
- Media ducia de pementos de Arnoia
- 5 patacas medianas
- 1 barra de pan
Para facer a brandada:
- 500 gr de lombo de bacallau desalgado
- 4 dentes de allo
- 1 cunca de aceite de oliva
- 1 cunco de leite
- 1 presa de olivas negras
- Un chisco de noz moscada
- Perexil fresco
Para a salsa de pementos de Arnoia:
- Media ducia de pementos de Arnoia
- 1 cebola moi picada
- 1 dente de allo
- 1 bote de leite evaporado
- Sal e pementa
Elaboración:
Outro xeito de comer os pementos de Arnoia é enchelos de bacallau. Cocemos as patacas no microondas e reservamos. Para a salsa de pemento rustrimos a cebola e o allo, incorporamos o pemento, o leite evaporado e salpementamos.Pasamos polo brazo batedor e reservamos.
Para a brandada, aromatizamos unha cunca de aceite de oliva virxe con catro dentes de allo. Confeitamos o bacallau e reservamos este aceite. Emulsionamos o bacallau ben limpo de espiñas e peles, co aceite e leite morna. Mesturamos coa pataca cocida e machucada, coas olivas negras e co perexil.
Enchémolos pementos, cubrímolos coa salsa, e enfornámolos durante 20 minutos a 200 graos. Empratamos e listo para comer…!!!