Especial
O mellor galo do mundo
Neste programa coñecemos as experiencias das persoas que, dunha forma ou outra, viven rodeadas de galos por todas partes. As reporteiras do programa, Belén Vara, Ariadna Leis e Aitana Crespo, fan un intenso e saboroso percorrido polas historias do galo do país.
Comezan en Vila de Cruces, na cooperativa Crugalo, coa xornalista cruceña Mercedes Seixo, que fala da Festa do Galo de Curral e acompaña o equipo do programa á carnicería na procura duns exquisitos embutidos de galo.
Na cidade de Pontevedra, comprobamos o éxito dos galos na praza de abastos. En Vilalba, na provincia de Lugo, as reporteiras falan con Francisco Monasterio, criador e presidente de Avimos. E despois acompañan un grupo de amigos a probar o delicioso galo de Mos nun restaurante de Cospeito. O programa tamén nos leva ao concello do Pino para presentar a Carlos, un namorado do galo Piñeiro que ten a granxa na súa propia casa; a Lalín, para pasar unha xornada con Cecilia e Cristina San Martín, dúas irmás que preparan un riquísimo galo guisado en cazola de barro. Na cidade de Ourense, as reporteiras descobren o toque especial que David Rodríguez, do Pazo de Canedo, lle dá ao galo galego. E na granxa Seara, en Cartelle, Pepe Vilachá cría uns galos que envía a restaurantes e clientes de toda España.
O programa amósanos distintas formas de preparar o galo, coa cociñeira Lucía Freitas, Manolo, do restaurante Doña Ana de Santiago, e Diego, o cociñeiro de Casa Nené de Arzúa. Na granxa-escola El Kiriko, en Fornelos de Montes, vemos como os pequenos aprenden a vivir rodeados de galos. E no castelo de Maceda, na provincia de Ourense, asistimos a unha gran festa dedicada ao protagonista da noite.