Estache bo!
Filetes de solla ao Albariño
INGREDIENTES:
- 1 SOLLA
- 1 VASO DE ALBARIÑO
- 150 GR DE MANTEIGA
- 2 CEBOLETAS
- 1 CULLER DE FARIÑA
- 4 XEMAS DE OVO
- SAL E PEMENTA
CALDO DE PEIXE
- 2 ANACOS DE CONCRO
- ALLO PORRO
- 1 FOLLA DE LOUREIRO
- ½ CEBOLA
- 1 CULLERADA DE ACEITE
- SAL
- LITRO DE AUGA ARROZ
- 6 FEIXÓNS VERDES
- 1 CENORIA
- 200 GR DE ARROZ
ELABORACIÓN: Fileteamos a soia e a cebola en anacos moi pequenos ou raiada. Poñemos 50 gr de manteiga no forno nunha bandexa e por enriba a cebola, o bistés e salpementamos. Engadimos albariño e un pouco co caldo de peixe. Tapamos cun papel de forno e cocémolo 7 minutos a 180º. Para facer a salsa poñemos nunha tixola o resto da manteiga e a fariña, cocémola un par de minutos e retiramos do lume para engadir o caldo de peixe pouco a pouco e as xemas do ovo batidas. Sen deixar de remover e rectificamos de caldo ata que consideremos a densidade da salsa. Engadimos unhas gotas de limón e rectificamos de sal. Empratamos co linguado... E listo para comer.