Estache bo!
Empanada de trigo do país e millo con mexillóns e chourizo
Hoxe Rafa Durán visitará a Isabel Rivas en Cospeito para recoller o produto estrela da receita: a fariña de trigo.
Ingredientes:
Para a masa: · 1 kg de fariña de millo · 250 g de fariña de trigo “Caaveiro” · Auga de cocer os mexillóns · Sal · 25 g fermento fresco
Para o recheo: · 2 kg de mexillóns · ½ vaso de viño branco · 1 kg de cebolas · ½ pemento verde · ½ pemento vermello · 2 chourizos · Aceite de oliva e sal
Elaboración:
Abrimos os mexillóns e reservamos a carne e a auga de cocción. Rustrimos as verduras ata que estean brandas e reservamos o aceite.
Para a masa, mesturamos a fariña de trigo, o lévedo fresco e a auga. Deixamos repousar a masa.
Por outra banda, amasamos a fariña de millo e a auga da cocción dos mexillóns. Seguidamente mesturamos as dúas masas e deixámolas repousar.
Estiramos a metade da masa nunha bandexa de forno e incorporamos o rustrido, os mexillóns e o chourizo. Cubrimos coa outra capa de masa e pintamos co aceite do rustrido. Enfornamos a empanada durante unha hora a 170 graos.
Ademais, Isabel Villanueva visitará o plató para axudarlle a Miguel coa receita.