Estache bo!
Paspallás recheos con salsa de arandos
Hoxe arrancamos cuns paspallás recheos con salsa de arandos. Rafa Durán, reporteiro recadeiro, irá recoller arandos xunto Sofía Carballido, unha agricultora de Santiago para poder realizar a receita.
Ingredientes:
3 paspallás, 5 patacas para asar, 1 limón.
Para a salsa de arandos: 250 gr. de arandos, 2 chalotas moi picadas, 1 noz de manteiga, zume dunha laranxa, ½ copa de viño porto ou doce, 1 culler de azucre moreno e 1 chisco de sal.
Para o recheo dos paspallás: 2 noces de foie-gras, 1 cebola moi picada, 1 dente de allo moi picado, 6 cogomelos moi picados, 100 gr. de miga de pan, sal e pementa.
Para a manteiga especiada: 150 gr. de manteiga (en pomada), 1 culleriña de ourego, 1 culleriña de romeu, 1 culleriña de pemento doce, sal e pementa
Elaboración:
O recheo facémolo nunha tixola rustrindo a cebola, o allo, os cogomelos, o pan e finalmente con dúas noces de foie-gras. Salpementamos, enchemos os paspallás e pintámolos coa manteiga especiada. Enfornámolos durante 25 minutos a 190 graos. Mentres, nun cazo rustrimos as chalotas nunha noz de manteiga, incorporamos os arandos, o azucre, o viño Porto e o zume de laranxa. Correximos de sal e deixamos cocer ata obter o espesor desexado. Friximos as patacas, empratamos e listo para comer…!!!