Estache bo!
Pementos do piquillo recheos de maruca
Ingredientes:
1/2 litro de leito, 25 gr. de manteiga, 35 gr. de fariña, perexil, pementa e salchicha, 12 pementos, 1 folla de loureiro, 1 pataca, 1 rama de apio.
Para a salsa:
4 pementos piquillo, 200 ml. leite evaporado, 1 ceboliña, aceite de oliva, sal e pementa.
Elaboración:
Cocemos tres minutos os escachos en medio vaso de auga. Separamos a carne das espiñas e mesturamos xunto co caldo. Nunha tarteira preparamos unha bechamel engadindo un pouco de caldo. Salpementamos e relamos un chisco de noz moscada. Mesturamos co escacho e deixamos arrefriar. Nunha tixola rustrimos 3 pementos, a ceboliña a lume baixo uns 15 minutos. Engadimos o leite, salpementamos e deixamos cocer tres minutos mais. Trituramos e reservamos. Enchemos os pementos e salseamos. Empratamos e listo para comer!