Estache bo!
Tomates recheos de arroz
Ingredientes:
2 Cuncas de arroz, 4 cuncas e media de caldo de polo, 4 tomates grandes e feitiños, 2 dentes de allo, 1 cebola branca, 4 tomates relados, 3 culleradas de perexil fresco, 2 culleradas de menta, 1/2 cullerada de ourego, sal e pementa, aceite de oliva, 1 culler de salsa de soia
Elaboración:
Cocemos o arroz no caldo de polo e reservamos. Baleiramos os tomates e salpementamos o interior e deixándoos boca abaixo 30 minutos en repouso. Mesturamos as tapas dos tomates. Rustrimos a cebola e os allos. Engadimos as especias e o tomate relado. Incorporamos o arroz e movemos na tixola un par de minutos. Enchemos os tomates e tapámolos coa súa “tapa”. Co resto do tomate relado e mesturamos coa soia e con 4 culleradas de auga, salpementamos a salsa e cubrimos con ela os tomates. Enfornamos 20 minutos a 180 graos e listo para comer!