Estache bo!
'Francesinha'
Ingredientes:
1/3 de cervexa, 1/3 de caldo de carne, 1 cebola pequeniña, 1 dente de allo, 2 chiles, 120 gr. de tomate fritido, 2 culleres de viño Porto, sal e pementa, 1 cullerada de maicena, aceite de oliva, 3 patacas para frixir, 1 folla de loureiro, 3 toros de pan de molde, 1 bisté de tenreira, 2 lisos de xamón cocido, 2 salchichas frescas, 4 lonchas de queixo
Elaboración:
Rustrimos a cebola e o allo. Engadimos os chiles en anacos e os tomate. Remexemos e botamos a cervexa. Cociñamos cinco minutos e engadimos o viño Porto e o caldo e seguimos ó lume 10 minutos mais. Pasamos polo pasador de puré e polo coador chinés e reducimos a salsa no lume, engadindo a culleriña de maicena mesturada en auga fría. Torramos o pan e friximos as salchichas, os bistés e o xamón. Montamos a francesinha co queixo por enriba e cubrimos coa salsa. Gratinamos ao forno e listo para comer!