Estache bo!
Empanadillas de bacallau e berberechos
Ingredientes:
Para a masa das empanadillas: 300 gr. de fariña de trigo, 100 ml. de viño albariño, 50 ml. de AOVE, 1 ovo, 1 culleriña de sal
Para a zaragallada:300 gr. de bacallau, 2 cebolas, 400 gr. de berberechos, 1 folla de loureiro, 1/2 vaso de albariño, sal e pementa.
Elaboración:
Para a masa: Mesturamos os ingredientes, amasamos e deixamos en repouso 15 minutos. Estiramos cun rolo e mesturamos cun anaco de papel de forno para separar as obleas.
Para a zaragallada: Abrimos os berberechos ao vapor do 1/2 vaso de Albariño e cocemos o congro. Reservamos os berberechos sen cuncha e o congro sen espiñas. Rustrimos as cebolas. Engadimos o peixe e os berberechos. Salpementamos e pechamos as empanadillas e friximos. Empratamos e listo para comer!