CRTVG

Buscar

Estache bo!

Biscoito de cabaciña

27/01/2020 11:30 h

INGREDIENTES: 

- 130 GR. DE FROITOS SECOS

- 300 GR DE CABACIÑA RELADA

- 3 OVOS

- 350 GR. DE AZUCRE

- 280 GR. DE FARIÑA

- 1 CULLERIÑA DE LEVEDO QUIMICO

- ½ CULLERIÑA DE BICARBONATO

- 1 CULLERIÑA DE SAL

- 1 CULLERIÑA DE CANELA MOIDA

- ½ CULLERIÑA DE NOZ MOSCADA

- 2’5 DL. DE LEITE

 

PARA O GLASEADO:

- 150 GR DE AZUCRE GLAS

- 1 OU 2 LIMÓNS

 

ELABORACIÓN: Triturar os froitos e peneirala fariña, o bicarbonato, o sal, as especias e relar a cabaciña. Reservamos bater os ovos co azucre e o aceite ata que branqueen e esponxe, uns 10 minutos. Engadir os ingredientes peneirados, os froitos secos e a cabaciña e mesturar cunha lingua. Verter nun molde engraxado e con fariña e fornear 50 minutos a 190 graos. Desmoldar cando estea morno nun cazo poñemos o azucre glass e ir engadindo o zume do limón ata formar o glaseado, verter por riba do biscoito, deixar arrefriar. E listo para comer…!

Atopar capítulo por: