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Estache bo!

Croca de tenreira con salsa agridoce de mel

16/04/2021 19:50 h

Ingredientes:

500 gr de croca de tenreira galega (en tiriñas ou dados pequenos) 1 cenoria 1/2 cebola 1/2 pemento verde 1/2 pemento amarelo 1/2 pemento vermello 1 cullerada de sementes de sésamo Brotes de soia 1 paquete de fideos chineses PARA A SALSA AGRIDOCE: 1 cullerada de salsa de soia 2 culleradas de mel 1 cullerada de azucre moreno 1 chorriño de vinagre de Módena ou xerez 1 vaso de laranxa 2 dentes de allo 1 cullerada de fariña Xenxibre relado Sementes de sésamo Aove

Elaboración:

Para traballar a croca de tenreira galega con salsa agridoce de mel, salteamos a tenreira, o allo e o xenxibre nun chisco de aceite de oliva nun wok. Retiramos e incorporamos as verduras. Cando estean feitas, mesturamos coa tenreira. Nun cazo, poñemos o zume de laranxa, a soia, o mel, o azucre, o vinagre balsámico, e deixamos reducir, engadindo un chisco de auga con fariña de millo para lograr o espesor desexado. Fervemos o caldo, apagamos o lume e cocemos os fideos chineses. Empratamos con sementes de sésamo, brotes de soia, e listo para comer…!!

Hoxe, o noso reporteiro recadeiro Rafa Durán visitará en As Neves, Pontevedra, a Alejandro Martínez, o xerente da Cooperativa Condado-Paradanta, quen nos falará do produto estrela de hoxe: o mel.

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