Estache bo!
Xeado de menta con marrón glacé
29/12/2021 19:50 h
Ingredientes
- 1 bote de “marron glacé” - ½ tableta de chocolate negro Para o xeado: - ½ cunco de leite - 130 g de azucre - 2 xemas de ovo - 175 ml de nata para montar - 1 cunca de follas de menta fresca - 1 vaíña de vainilla - ½ cunco de leite condensado
Elaboración:
Nun cazo poñemos a infusionar o leite coa menta e unha vaiña de vainilla. Deixamos arrefriar e reservamos. Nun cunco mesturamos o ovo co azucre e branqueamos. Noutro cunco batemos a nata sen que chegue a montar de todo. Trituramos as follas de menta co leite e reservamos. Mesturamos as xemas co leite condensado, a nata, o leite coa menta e conxelamos. Trituramos parte do xeado cunha castaña. Facemos bolas co resto do xeado. Empratamos e listo para comer.