Peixe sapo con ameixas e año de Trives, pratos fortes no menú de fin de ano do hospital de Santiago
Hai quen non ten máis remedio que pasar días coma hoxe nun hospital, pero aínda así, á hora de comer vivirá un momento festivo. Os responsables dos menús hospitalarios organizan comidas especiais para estas datas.
Nos fogóns do Complexo Hospitalario de Santiago ultiman o menú da Noitevella. É unha cea especial e fan todo o posible para que os pacientes ingresados o sintan así.
Javier Vidal, responsable do Servizo de Alimentación do Complexo Hospitalario de Santiago: "Estar hospitalizado nestas datas xa non é fácil e polo menos ter unha pequena sorpresa; á hora de xantar ou de cear que che veñan con algo distinto que che rompa a rutina".
Para compoñer eses menús festivos, aquí teñen en conta moitos factores.
"Os lagostinos é un clásico; unha Noitevella sen olor a lagostino parece que non é festa", di Javier Vidal.
Fóra diso, priman coma cada día, os produtos frescos de proximidade... O prato forte para despedir o 2019 é peixe sapo con ameixas á mariñeira.
Javier Vidal, responsable do Servizo de Alimentación do Complexo Hospitalario de Santiago: "É un peixe moi doado de comer, porque comer nunha cama..., en tema de peixe esas cousas hai que telas en conta".
E de sobremesa, doces de Nadal, con azucre e sen el para os pacientes con diabetes. O xantar de Aninovo tamén será especial: unha sopa feita cos miúdos dos capóns de Noiteboa, año de Trives e postre caseiro.
"Unha torta de Nadal que facemos aquí, e así imos pasando a festa. Que o 2020 veña ben para todos e que aproveite!", conclúe o responsable do Servizo de Alimentación do CHUS.