O XIII Outono Gastronómico chega cunha nova oferta de menús de temporada con produtos locais
Unha das primeiras casas de turismo rural que abriu en Galicia non perdeu nin unha edición das trece que van do Outono Gastronómico que este ano vén con novidades canto a paquetes turísticos e actividades complementarias en todos os establecementos participantes como paseos de a cabalo, catas de viño ou termalismo.
Eduardo Brandariz, casa rural participante: "Este ano ampliáronse un pouco os paquetes de fin de semana para familias con nenos e esperamos que sexa un éxito como os anos de atrás, e tamén se incorporou como un engadido máis a visita ao Museo do Mel, que temos aquí preto en Portodemouros, e é unha visita interesante a curiosa para os pequenos e en familia".
Cada casa ofrece dous menús que priman o produto de temporada e de proximidade. Son únicos e diferentes en cada unha e están pechados, agás imprevistos.
Eduardo Brandariz, casa rural participante: "Intentamos poñer en valor produtos da zona e de tempada como cogomelos, capón, xarrete e as cremas con verduras da horta ou salteados e este ano xa comezou a chover pero o pasado empezou a chover moi tarde e non había cogomelos".
O outono está disposto para que o saboreemos ata o 15 de decembro en casas rurais das catro provincias galegas.