Catorce mestres da grella compiten por facer o mellor chuletón
Arestora vívese en Santiago un emocionante duelo. Os participantes están armados con coitelos, brasas e... chuletóns. Compiten por un posto na final do campionato nacional de mestres da grella. E a cousa está que arde.
Coitelos afiados, brasas listas e chuletóns preparados para que comece a competición. Os 14 mellores grelleiros de Galicia combaten neste espectáculo, pero só un ten o segredo para pasar á final.
"O importante é que o chuletón sexa bo".
"Que a carne estea ben temperada é o segredo".
"Poñerlle un pouco de amor".
"Xa vedes como recende... é unha marabilla".
Todos usan o mesmo carbón, as mesmas grellas e a mesma materia prima, un costelar de vaca Simmental de once anos de idade e 40 días de maduración.
"O que se valora é a presentación, o punto de asado, o punto de sal e o sabor" .
Do veredicto encárgase este selecto xurado, que cata a cegas o carne acabada de facer.
"Polo momento ben, pero só catei un".
"En principio hai bo nivel, moi ben".
"A calidade da carne é inmellorable".
O gañador terá o pase para a gran final, que se celebrará no Salón Gourmets de Madrid a finais de marzo.