CRTVG

Buscar

Estache bo!

Bistés de porco con mel

27/10/2020 20:15 h

Ingredientes:

3 bistés de porco dun cm, 5 culleradas de mel, 2 culleradas de vinagre de módena, sal e pementa, aove, manteiga. Para o puré de pataca ao formo: 4 patacas, 1/2 vaso de leita morna, sal e pementa, 1 dente de allo moi picado, 1 dente de xenxibre moi picado e 8 follas de coandro.

Elaboración:

Nun cazo con auga salgada cocemos as patacas ca pel. Cando estean cocidas, machucamos formando un puré. Nunha tixola rustrimos allo e xenxibre, mesturamos co puré de pataca, engadimos o coandro e gratinamos. Marcamos os bistés salpementados, desglasamos cunha pouca sidra, engadimos o vinagre e o mel e cocemos 4 minutos máis. Empratamos e listo para comer…!!!

Hoxe, o noso reporteiro recadeiro Rafa Durán visitará a Antonio Gómez, un apicultor que nos ensinará o Mel de Saldoiro no concello de Lalín e nos dará unha proba do produto de hoxe: o mel.

Atopar capítulo por: