Unha adega de Arbo somerxe cen botellas de viño no Mediterráneo para a crianza
As cen botellas desta adega de Arbo xa están baixo augas do mar Mediterráneo, a uns 20 metros de profundidade. Alí rematarán o seu proceso de crianza, valorarase o comportamento deste viño baixo a auga e como afecta o seu sabor.
E neses silos estarán tres meses. Tres meses onde a presión da auga e da lúa serán determinantes. Tamén a temperatura constante, que axudará a unha evolución do viño sa e permitirá a adiantar o proceso de crianza.
Nesta adega de Arbo tamén están facendo probas reais en minas de auga e en pozas a varios metros de profundida para poder valorar mellor eses resultados e facer as súas comparativas.
Esta experiencia, que non é nova, realizarase en botellas de Marqués de Vizhoja, de Torre La Moreira, cen por cento albabriño, e Señor Folla Verde. Os resultados coñeceranse en xullo. Quen sabe se este proxecto innovador traerá consigo una marca de viño na zona das Rías Baixas.