CRTVG

Buscar

Casa de comidas

Programa 2

19/11/2017 23:30 h

O programa fai a primera parada en Casa Miranda, coñecida pola súa tortilla. A dona do establecemento, Pepa, abriuno en compañía do seu pai, que era taxista, cando tiña 17 anos e lembra o gasto que supuxo un traspaso como o que realizaron. 

Casa Mari Luz, en Monterroso, é un referente para as peregrinas e os peregrinos que realizan o Camiño Francés. Abriron no ano 1993 con pouco máis que un plástico que facía as veces de toldo para protexer aos comensais da choiva. O seu prato típico é o bacallau.

A casa de comidas Buján Carbia, en Cuntis, abriu as súas portas no ano 1955, como unha taberna de aldea e ultramarinos, e o seu nome inicial foi o de Casa Fina. Higinio, fillo dos fundadores, converteuno e púxolle o nome actual. As súas especialidades son o coello asado, os callos, a tenreira asada, a pescada á galega e as sobremesas caseiras

Por último, o programa visita Casa Lelo, na Teixeira, que iniciou a súa actividade como casa de comidas fai, aproximadamente, 20 anos, pero anteriormente fora unha discoteca e un bar. Na actualidade está ao fronte da súa cociña Ángeles, quen abandonou a súa profesión de enfermeira para dedicarse á hostalería. As súas especialidades son: carne ao caldeiro, xarrete guisado e polbo.

Envía o teu comentario!.
Para poder comentar esta entrada debes estar rexistrado.
Introduce o teu usuario e contrasinal aquí

Atopar capítulo por: