CRTVG

Buscar

Á carta

  • Sabor do inverno

    Sabor do inverno

    SABOR DO INVIERNO

  • O cocido xunta os amigos

    O cocido xunta os amigos

    Arredor do cocido en Galicia hai todo un costumismo que o converteu nun plato social. Cómese os domingos cando se xunta a familia, ou cando os comensais queren probar algo típico da gastronomía galega, e sobre todo, cando se xunta os amigos. Amizade e cocido van da man en Galicia.

  • Cocido para adelgazar

    Cocido para adelgazar

    Que o cocido galego é un prato contundente é evediente. Pero xa hai quen o está adaptando as actuais esixencias gastronómicas nas que a saúde é o primeiro. Fumos ata Narón, un pobo embarcado nun proxecto de dieta colectiva, no que os cociñeiros axudan propoñendo cocidos para adelgazar.

  • O cocido de toda a vida

    O cocido de toda a vida

    Qué mellor sitio para aprender a facer un bo cocido galego que algún dos recoñecidísimos restaurantes de Lalín que comezan esta semana a celebrar o Mes do Cocido. Nun deles fixéronnos un cocido con todo.

  • O cocido co que hai na casa

    O cocido co que hai na casa

    Tradicionalmente o cocido facíase co que se producía na casa ou nas dos arredores. Precisamente este prato é o que lle dá sabor ao inverno porque está feito cos productos que se poden colleitar nos meses fríos do ano. Agora non é doado encontrar casas que produzan todo o necesario para un bo cocido, pero algún exemplo atopamos.

  • Véndese a aldea
  • O Teixeiro á venda
  • Só en Nadal, só en Galicia

    Só en Nadal, só en Galicia

    Vivir aquí especialmente dedicado ao Nadal, con temas que reflicten tradicións do Nadal galego que só se poden ver aquí nestas datas. A iluminación de Vigo e doutras vilas e cidades galegas é orixinal do noso país. Os Ranchos e as Rondallas que fan cantos de nadal, grandes agrupacións que só se dan no suroeste de Pontevedra e que saen nestas datas a animar as celebracións de Nadal. A coliflor, o bacallao, ou capón compoñe