CRTVG

Buscar

Estache bo!

Luras recheas de arroz branco

03/03/2020 11:30 h

INGREDIENTES:

- 1 KG DE LURAS

- 100 GR. DE XAMÓN CURADO

- 1 DENTE DE ALLO

- 1 CULLERADA DE PAN RELADO

- PERIXEL

- 1 OVO BATIDO

 

PARA A SALSA:

- ½ KG. DE CEBOLAS

- 1 DENTE DE ALLO

- 1 KG. DE TOMATES MADUROS

- 1 VASO DE RIBEIRO

- TINTA DE LURA

- ACEITE

- SAL

- ARROZ LONGO

 

ELABORACIÓN: Limpamos ben as luras e dámoslle a volta. Mesturamos as cabezas das luras, o xamón curado a cullerada de pan relado, o ovo e o pirixel. Os metemos dentro das luras, pechamos cun escarvadentes e reservamos. Nunha tarteira poñemos a rustrir a cebola moi picada, o allo e os tomates para facer a salsa. Engadimos a tinta mesturada no vaso de viño e incorporamos as luras e deixamos cocer 10 minutos. Nun cazo poñemos a cocer o arroz. Empratamos as luras co arroz… e listo para comer…!!!

Atopar capítulo por: