CRTVG

Buscar

Estache bo!

Escalopiño de tenreira en salsa de framboesa

24/02/2020 11:30 h

INGREDIENTES:

- 4 ESCALOPIÑOS DE TENREIRA

- 2 DENTES DE ALLO

- 1 CEBOLA

- PEREXIL

- 300 ML PEDRO XIMENEZ

- 125 GR DE FRAMBOESA

- 100 ML DE CALDO DE CARNE

- SAL E PEMENTA

- 40 ML ACEITE

 

PURÉ DE BRÓCOLI:

- 1 BRÓCOLI

- 2 PATACAS

- AOVE

- SAL

 

ELABORACIÓN: Suplementámola carne, marcámola nunha tixola e reservamos. Na mesma tixola rustrimos ben a cebola e os allos, engadimos o viño, reducimos o alcohol e engadimos ½ vaso de caldo de carne. Salpementamos e engadimos as framboesas e cocemos ata que se desfagan. Pasamos a salsa polo pasador de purés e volcamos enriba dos escalopiños e deixamos cocer 2 minutos. Por outra banda nun cazo con auga salgada cocemos as patacas co brócoli , machucamos engadindo unha culler de aceite de oliva virxe.

Atopar capítulo por: