CRTVG

Buscar

Estache bo!

Biscoito de cenoria

02/12/2019 11:30 h

INGREDIENTES:

• 250G CENORIA CRÚA

• 200 G FARIÑA DE TRIGO DE REPOSTERÍA

• 200GR AZUCRE MORENO

• 125ML ACEITE DE OLIVA

• 1 CULLER DE CANELA EN POLVO

• 10 GR FERMENTO

• 3ML ESENCIA DE VAINILLA

• 4 OVOS

• CHISCO DE SAL

PARA O FROSTING DE QUEIXO:

• 200 GR QUEIXO MASCARPONE

• 200ML NATA PARA MONTAR

• 40 GR MANTEIGA

• 160 GR AZUCRE GLAS

 

ELABORACIÓN:

Pelamos e relamos as cenorias e reservamos. Peneiramos a fariña, engadimos o fermento, a noz moscada e a canela. Mesturamos todo e reservamos. Nun cazo batemos os ovos e vamos incorporando todos os ingredientes. Incorporamos o azucre moreno en dúas veces e continuamos co aceite de oliva. Por último a cenoria raiada e a fariña. Mesturamos para que quede todo homoxéneo. Prequentamos o forno 10 min a 180ºC. Pinchamos no biscoito para comprobar se está listo. Retiramos e deixamos arrefriar.

Frosting de queixo mascarpone: Nun cazo vertemos a manteiga derretida, engadimos o queixo e mesturamos ben. Seguimos co azucre e volvemos mesturar ben ata que quede unha mestura homoxénea. Montamos a nata noutro recipiente aparte. Incorporámola ao cazo anterior e mesturamos. Cando o biscoito estea frío, estendemos o frosting de queixo. Metemos no frigorífico e listo para comer!

Envía o teu comentario!.
Para poder comentar esta entrada debes estar rexistrado.
Introduce o teu usuario e contrasinal aquí

Atopar capítulo por: