CRTVG

Buscar

Estache bo!

Xiba con fabas de Pacucha Faraldo

18/11/2019 11:30 h

INGREDIENTES:

- 1 XIBA DE 1 KG

- 300 GR DE FABAS COCIDAS

- 2 DENTES DE ALLO

- 2 CEBOLAS

- MEDIO PEMENTO VERMELLO

- 1 FOLLA DE LOUREIRO

- 1 VASO DE VIÑO BRANCO

- 1 CULLER DE PEMENTO

- SAL

ELABORACIÓN:

Limpamos ben a xiba aproveitando as ovas se as tivera e cortamos en anacos o bocado. Nunha pota poñemos un fondo de aceite de oliva e cando estea ben quentiño, engadimos os dous dentes de allo sen pelar e a xiba. Imos remexendo e cando a xiba comece a cambiar de cor engadimos o vaso de viño branco e a folla de loureiro. Deixamos cocer a lume baixo e tapado durante unha hora ou ata que a xiba se poña branda. Nunha tixola rustrimos nun chisco de aceite as verduras moi picadiñas, cando estean listas peneiramos unha culler de pemento e un cazo de auga de cocción que soltou a xiba. Pasamos isto polo pasador de purés na pota onde se coceu a xiba e deseguido engadimos as fabas que xa tiñamos cocidas. Deixamos ferver 15 minutos todo en conxunto, corriximos de sal e listo para comer.

Envía o teu comentario!.
Para poder comentar esta entrada debes estar rexistrado.
Introduce o teu usuario e contrasinal aquí

Atopar capítulo por: