Un estudante do CSHG aspira ao Premio Promesas da alta cociña
Ata non hai moitos anos, sería difícil que por estes lares un xurelo acabase nun prato de ceviche, ao estilo da cociña tropical suraméricana. Pero a popularización da gastronomía global e a proliferación das escolas de cociña están cambiado o receitario que nos rodea.
Manuel é alumno do último curso de Gastronomía e Cociña do Centro Superior de Hostalería de Galicia e quere completar a súa formación con outras experiencias. O seu próximo obxectivo é o Premio Promesas da Alta cociña, organizado pola escola internacional Le Cordon Bleu, unha proba para a que é o único galego seleccionado.
A iniciativa foi súa, pero poderá contar coa apoio do centro en que se forma. A Manuel viralle ben o apoio, porque desde agora ata abril terá que realizar varias probas, para aspirar a coroarse como unha promesa da alta cociña. O que empeza a ter cada vez máis claro é que esas inquedanzas profesionais van ir na liña do que xa coñece ben por tradición familiar.