CRTVG

Buscar

CRTVG Viva

As mazás serán hoxe as grandes protagonistas no programa 'Larpeiros' da Televisión de Galicia

16/01/2018

Os espectadores da TVG aprenderán como facer unha robaliza con sidra e ameixas e un biscoito de tres mazás

As mazás serán hoxe as grandes protagonistas no programa 'Larpeiros' da Televisión de Galicia

Santiago, 16.01.2018.- Os 'Larpeiros' (22.10 h.) son grandes fans das mazás, de todas as maneiras posibles.  Unha das maneiras en que este froito está moi bo e na sidra, unha auténtica delicia para beber e tamén para cociñar, tanto se pode facer un polo como unha pescada. Ademais, ultimamente en Galicia, estanse a facer unhas sidras artesás de altísima calidade, polo que o mestre Benigno, que as sabe todas, está disposto a cociñar unha auténtica receita de festa coa que triunfar por todo o alto: Robaliza con sidra e ameixas, e desta volta vai levar tamén unha salsiña de pementos das que fan historia.

Ademais, Adrián irá voando ata á Estrada. Alí, da man de Jesús, aprenderá a facer unha das sidras artesás que conta con máis seguidores en Galicia e parte do estranxeiro. De volta na casa, a festa vai ser completa co biscoito de tres mazás, co que Merchi e Leni agasallan o resto dos larpeiros.

ler máis

'A mellor empanada do mundo" fará un percorrido por toda Galicia para coñecer persoas que viven rodeadas deste emblemático produto

16/01/2018

A TVG sae de xira ás 22.40 h. para afondar nas razóns que converten as empanadas galegas nun produto de primeira

'A mellor empanada do mundo" fará un percorrido por toda Galicia para coñecer persoas que viven rodeadas deste emblemático produto

Santiago, 16.01.2018.-    A Televisión de Galicia sae este martes pola noite na procura de 'A mellor empanada do mundo”, un programa dedicado a unha das receitas máis emblemáticas, que gusta a todos e que pode facerse de infinitas formas. Este entretido espazo fará un intenso percorrido por toda Galicia para coñecer as vivencias das persoas que, dunha forma ou outra, viven rodeadas de empanadas.
 
De cantas formas poden prepararse? Gustan máis as de peixe ou as de carne? Son mellores as da casa ou as da panadería? Por que as de millo teñen tanta sona? Que sería dunha romaría galega sen empanada? Estas son algunhas das moitas preguntas que obterán resposta este martes á noite na Televisión de Galicia en 'A mellor empanada do mundo'. As reporteiras do programa sairán de xira para afondar nas razóns que converten as nosas empanadas nun produto de primeira.

Para comezar, o programa da TVG viaxará á capital de Galicia, onde o xornalista Miguel Vila falará da milenaria historia da empanada galega. O percorrido continúa na cidade da Coruña para presentar a Tere, unha experta que prepara unhas deliciosas empanadas de xoubas e pementos. Con ela, e coa axuda da súa familia, 'A mellor empanada do mundo' pasará unha xornada inesquecible. Tamén entrará nunha empresa familiar que elabora empanadas tan ricas que parecen feitas na casa.

Galicia está chea de auténticos “santuarios” da empanada. En Santiago de Compostela traballa Verónica, unha rapaza que fai as empanadas de congro seguindo unha receita con décadas de tradición. E no concello de Carral, Juan Carlos ten preparadas unhas espectaculares empanadas de bacallau e polbo.

A de millo é unha das empanadas máis sabedeiras que temos. En Rianxo saben ben como facela, cunhas boas xoubiñas ou con calquera tipo de carne do país. E no veciño concello da Pobra do Caramiñal preparan unha impresionante empanada de millo de berberechos.

En Galicia hai familias enteiras que viven por e para as empanadas. Un exemplo claro atópase na cidade de Ourense, onde unha familia amosará como son os seus intensos días de actividade.

As empanadas galegas son ideais para compartir nunha chea de momentos. En aniversarios, despedidas, vodas, reunións de amigos, nos paseos polo monte, nas romarías... Así que as reporteiras tamén viaxarán aos concellos de Ames, Oza-Cesuras e Padrón, onde verán como a festa dunha escola de música, as reunións de veciños ou os ensaios dunha charanga poden ser un momento ideal para degustar as mellores empanadas.

Para que non falte de nada, 'A mellor empanada do mundo' tamén ofrece a actuación do grupo Donicelas, de Salceda de Caselas.

ler máis

'O gato con botas' acompañará hoxe un dos mellores chefs da cociña galega, Yayo Daporta

16/01/2018

Posuidor dunha estrela Michelin, é un profesional amante do bo gusto e do sentido común (23.40 h.)

'O gato con botas' acompañará hoxe un dos mellores chefs da cociña galega, Yayo Daporta

Santiago, 16.01.2018.-    Manuel Manquiña e o seu equipo de 'O gato con botas' desprázanse hoxe ata Cambados para coñecer de cerca un dos mellores chefs da cociña galega: Yayo Daporta.

O cociñeiro comezou traballando no negocio familiar vinculado coa pesca, pero tras o seu paso pola Escola de Hostalería, descubriu a súa verdadeira paixón, a cociña, onde despuntou dende ben cedo cunha gastronomía que bebe directamente da ría de Arousa. Posuidor dunha estrela Michelin, Yayo é un profesional amante do bo gusto e do sentido común, que adoita cear ovos con patacas.

O equipo do programa irá con el dar un paseo pola ría, onde ensinará como se cultivan as ostras que logo van parar aos seus pratos. Os espectadores poderán coñecer o pazo da Capitana, hoxe negocio familiar onde Yayo lembrará as súas correrías de rapaz. Amante do deporte e da vida saudable, Yayo conxuga os praceres culinarios co sufrimento das grandes carreiras.   

 

ler máis

Claudia é retida contra a súa vontade no capítulo 100 de 'Pazo de Familia'

15/01/2018

A vella historia de amor, sempre latente, de Emilio e Sara, chega hoxe (22.15 h.) a un punto culminante

Claudia é retida contra a súa vontade no capítulo 100 de 'Pazo de Familia'

Santiago, 15.01.2018.- 'Pazo de familia' fai 100 capítulos cheos de tensión e historias de amor e a nova entrega de hoxe é unha boa mostra disto. A tensión chega da man de Claudia, que é retida contra a súa vontade na mansión do Panameño, mentres Daniel pensa o xeito de dar con ela.

A detención de Nino por parte de Mónica pon de manifesto unha historia de amor acabada, alén da necesidade do home de mover os fíos necesarios para salvarse do cárcere, aínda que pasen por Carlos e, se cadra, pola oferta de casamento de Suevia.

Pero se hai unha parella icónica en 'Pazo de familia' esa é a de Sara e Emilio. A vella historia de amor, sempre latente, chegará hoxe a un punto que os seguidores da serie non poden perder.

Pero tampouco se pode esquecer o humor que trouxeron estes cen capítulos. A perda da vaca de Tomaso en Riotorto promete ofrecer unha boa dose de risas para os espectadores, alén de dores de cabeza para o seu curmán Roque.  

ler máis

'Vivir aquí' descubrirá este luns as historias que se agochan nos bares dos barrios galegos, onde os clientes se coñecen de toda a vida

15/01/2018

Os reporteiros do programa (23.30 h.) irán de viños por Lugo, Vigo, A Coruña, Ourense e San Sadurniño

'Vivir aquí' descubrirá este luns as historias que se agochan nos bares dos barrios galegos, onde os clientes se coñecen de toda a vida

Santiago, 15.01.2018.-    Hai zonas de Galicia onde se atopa un bar a cada paso. Barrios que manteñen a tradición, o costume de saír de viños ou ir de cuncas cos amigos. Os bares convértense nun punto de encontro, nun gran local social onde a maioría dos clientes se coñecen de toda a vida. O programa 'Vivir aquí' deixa hoxe o centro das cidades para visitar barrios con identidade propia e é que nun bar pode pasar case de todo.

Así, o espazo da TVG visitará o barrio da Milagrosa, en Lugo; o barrio de Teis, en Vigo; o barrio dos Castros, na Coruña; o barrio da Ponte, en Ourense, e nun bar de San Sadurniño que ademais é tamén salón de peiteados.

ler máis

A primeira xitana que se licenciou en Dereito, convidada hoxe en 'Vivan as tardes!'

15/01/2018

O programa (17.20 h.)  tamén contará coa presenza dun artesán musical e dunha parella que falarán da ilusión das segundas oportunidades no amor

A primeira xitana que se licenciou en Dereito, convidada hoxe en 'Vivan as tardes!'

Santiago, 15.01.2018.-   Santiago cumpriu o seu soño de ter unha farmacia 30 anos despois do esperado. Hoxe acode desde Carballo ao programa 'Vivan as Tardes!' para contar como se sente, a pesar da espera.
    
Tamén vai estar esta tarde no sofá con Pili Pampín Pablo, un artesán musical que fabrica instrumentos e, ademais, vai actuar para os espectadores do programa. Outro soño a piques de cumprirse é o da coruñesa Alejandra, que axiña se licenciará en Dereito. É a primeira xitana con esta titulación.

Finalmente, desde Redondela chegarán María e Eduardo, que atoparon no outro a ilusión de volver a estar namorados. Esta tarde explicarán como é esta segunda oportunidade que lles brinda o amor.

ler máis

"Viradeira" celebra as festas de Dorneda e a tradicional merende popular vaise converter nunha competición

14/01/2018

Ademais, un reporteiro inglés realizará unha reportaxe sobre a vila para unha prestixiosa guía turística

"Viradeira" celebra as festas de Dorneda e a tradicional merende popular vaise converter nunha competición

Santiago, 14.01.2018.-   As festas de Dorneda están a piques de comezar en “Viradeira” (22.05 h.). Grazas aos esforzos de Roxelio será unha celebración austera, pero non faltarán nin a música nin a comida. A tradicional merenda popular, que sempre preparaba Carmela no mesón, convértese ademais nunha competición; por unha banda, Encarna encárgalle a Toño preparar un suculento menú a base de navallas, centolas e, por outro, Carmela cociñará algo máis humilde: mexillóns. Aínda que para conseguilos terá que recorrer a Alfredo e Chinés, o que non augura nada bo.

Tras perder a virxe en mar aberto, Charo está convencida de que Lupe está gafada. É por iso que, xunto coa súa amiga Lucita, recorre a Máxico Alexis, un tarotista especializado en limpeza de auras. Por suposto, Lupe négase a formar parte das supersticións das dúas señoras, pero é sabido o insistente que pode chegar a ser unha nai galega.

Ademais, un reporteiro inglés dunha prestixiosa guía turística visita Dorneda coa intención de facer unha reportaxe sobre a vila. O problema é que o guía turístico está enfermo e, lamentablemente, Rogelio só conta cun voluntario para suplilo: o seu tío. Así que Muxo non só é o encargado de amosarlle as marabillas da vila, senón que se converte na imaxe de Dorneda para o mundo. E, por suposto, non perde a oportunidade de sacar tallada diso.

ler máis

"Casa de Comidas" irá hoxe na busca de receitas de cociña tradicional a Bueu, Begonte, Sandiás e Pontedeume

14/01/2018

Polbo, cocido, bacallau, tortilla, cordeiro ao forno e o prato medieval da costrada son algunhas das especialidades dos establecementos que hoxe visitará o programa

"Casa de Comidas" irá hoxe na busca de receitas de cociña tradicional a Bueu, Begonte, Sandiás e Pontedeume

Santiago, 14.01.2018.-    O programa “Casa de Comidas” (23.15 h.), que percorre Galicia na procura daqueles locais que levan facendo as delicias dos comensais grazas ás súas receitas, baseadas na cociña tradicional de sempre, fará hoxe paradas en Bueu, Begonte, Sandiás e Pontedeume.

Na localidade pontevedresa de Bueu visitará Casa Quintela, que leva aberta desde o ano 1921, cando os avós paternos da xeración que rexenta actualmente o establecemento adquiriron un local que, nos seus inicios, albergaba a casa de comidas onde cociñaba a avoa e un salón de peiteados en que traballaba o avó. Neste local manteñen como base da súa cociña as receitas tradicionais de sempre, se ben con algún toque de innovación. A principal especialidade é o polbo, feito de moi diversas formas: á feira, con gambas ao allo, con fabas ou á prancha con grelos, entre outras.

Pola súa parte, Casa do Labrego, que se atopa en Baamonde, no concello de Begonte, conta con máis de 100 anos de vida. Os actuais responsables cren que foi no ano 1916 cando comezou a súa actividade, que naceu despois de que once irmáns que emigraran  a Barcelona decidiran, ao seu retorno, montar un ultramarinos para dar paso, anos máis tarde, á casa de comidas que é hoxe en día. O local que a alberga é unha casa rústica e tradicional galega, ao igual que a súa comida, que se basea nos produtos típicos e frescos da época e na forma de cociñar de sempre. Entre as súas especialidades destacan o cocido, o polbo, os chourizos, a tortilla, o rape, a pescada e os mexillóns.

“Casa de Comidas” tamén estará hoxe no restaurante Novaíño, de Piñeira de Arcos, en Sandiás, un local que abriu hai aproximadamente 50 anos Amalia Gómez Manso, distinguida na categoría “Toda unha vida dedicada á cociña galega” nos XXIII Premios de Gastronomía de Galicia. Fan unha cociña tradicional, baseada en produtos autóctonos -sobre todo da zona da Limia-, en que prima a calidade. Préstanlle especial atención ás verduras, á carne e ao peixe e contan con horta propia. As súas principais especialidades son a tenreira asada, o cordeiro asado (ao estilo tradicional), o caldo galego, o cocido e o bacallau ao forno.
    
A última parada deste domingo será na Cantina do Río Covés, en Nogueirosa (Pontedeume), que iniciou a súa actividade como ultramarinos e estanco no ano 1929. Foron os avós da actual responsable do establecemento, Inmaculada Eiroá, quen deron aqueles primeiros pasos. Despois da morte dos seus pais, coa casa pechada, un bo día Inmaculada, que se adicaba á avogacía, viu que o tellado estaba a caer e decidiu deixar a súa carreira profesional para dedicarse á hostalaría. Así foi como naceu a Cantina do Río Covés, que conta coa primeira “Q” de Calidade Turística outorgada en Galicia. Entre as súas especialides destacan os peixes, as sobremesas caseiras e, por encima de todas, a costrada, un prato medieval típico da zona, que foi traído por uns monxes agostiños hai máis de 300 anos.

ler máis

"Pescadores de Historias" visita o porto de Sada para coñecer as súas xentes mariñeiras

14/01/2018

O programa comprobará como se traballa na pesca artesanal que se realiza a escasas millas da costa

"Pescadores de Historias" visita o porto de Sada para coñecer as súas xentes mariñeiras

Santiago, 14.01.2018.-    A pesca artesanal que se realiza a escasas millas da costa, moitas veces a menos dunha milla, realízaa unha porcentaxe importante da frota galega. Para comprobar como se traballa con este tipo de pesca, o programa “Pescadores de Historias” (15.40 h.) viaxará ata o porto de Sada, onde acompañará no mar a Andrés Monteagudo e o seu fillo Francisco, que van á nasa da nécora e do camarón.

Ademais, o equipo do programa estará no porto con Andrés García que exerce de patrón maior de Sada e, ao saír ao mar, con Iago Doce, que tamén traballa con nasas. Outro dos protagonistas do día será José Miguel Mahía, que prepara aparellos na súa caseta, xa que practica o racú, unha arte idéntica á do cerco, pero con aparellos moito máis pequenos.

O programa non poderá irse de Sada sen probar a comida de Fina Taboada, que leva 38 anos cociñando nun dos locais máis antigos da vila, o restaurante Licar. Vai preparar un dos pratos típicos da carta, arroz con lumbrigante.

ler máis

"Bamboleo" regresa esta noite á Televisión de Galicia coa forza de Sergio Dalma e o grupo Agoraphobia

13/01/2018

O programa presentado por Xosé Manuel Piñeiro contará  coas súas seccións habituais e coa actuación da orquestra Los Trovadores

"Bamboleo" regresa esta noite á Televisión de Galicia coa forza de Sergio Dalma e o grupo Agoraphobia

Santiago, 13.01.2018.-    O programa “Bamboleo” (22.00 h.) retoma a súa cita cos espectadores da Televisión de Galicia cos bos propósitos do novo ano de seguir entretendo e divertindo a audiencia cada sábado á noite. Por iso, hoxe comeza hoxe coa enerxía e a música de Sergio Dalma. O coñecido artista fará gala do seu sentido do humor e deleitará os espectadores coas súas adaptacións de “Sólo tú”, “Este amor no se toca” e “Yo que no vivo sin ti”, incluídas no seu terceiro álbum de versións de clásicos italianos co que pon fin á triloxía “Vía Dalma”.

O espazo presentado por Xosé Manuel Piñeiro contará ademais coas actuacións da orquestra Los Trovadores e coa forza do cuarteto Agoraphobia, unha das bandas de rock femininas máis prometedoras da actualidade, que acaba de publicar o novo traballo “Incoming Noise”, do que hoxe se poderá escoitar “Zero”, o seu primeiro sinxelo.

No escenario tamén estarán Enma Rodríguez, interpretando “Ya te olvidé” de Yuridia, e Santi Expósito, co tema “Perdóname”, de Camilo Sesto, competindo ambos os dous na sección “Agora ou Nunca”.

Coma sempre, “Bamboleo” contará tamén coas seccións “A ITV do amor”, onde un concursante terá que adiviñar cal é a verdadeira parella dunha persoa a partir de certas probas; “Déixate de Juasá”, que animará a Salud e Antonio a deixarse de trebellos tecnolóxicos e dicirse as cousas á cara; “A Jrileira”, onde Lúa e Mercedes se enfrontarán cantando no karaoke, e “Dirtidansi”, en que parellas de distintas xeracións bailarán hoxe chachachá.

ler máis